Irodalmi
Napló

“A múltat tiszteld a jelenben
s tartsd a jövőnek.”
Vörösmarty Mihály
Magyar Művészeti és Kulturális Portál

Rólunk

A Magyar Művészeti és Kulturális Portál célja hogy a Magyar művészek számára megjelenést és egy kreatív, interaktív fórumot biztosítson. Számunkra a legfontosabb a Magyar művészet, kultúra magas színvonalon való továbbadása, a kihalófélben lévő Magyar mesterségek és azok mestereinek felkutatása és bemutatása.

A Magyar Művészeti és Kulturális Portál a minőség stratégiáját követi. Tervünk egy olyan szervezet építése, amely folyamatos fejlődést, növekedést és megjelenést biztosít művészei számára. Munkánkkal arra törekszünk hogy elősegítsük a következő generációk kultúrális fejlődését. 

Látogass el honlapunkra és nézzed meg alkotóink munkásságát: www.magyarmuveszet.com
vagy csatlakozz közösségünkhöz a következő linkre kattintva
www.facebook.com/magyarmuveszetiportal.

Ha gondolod írjál nekünk hogy miről olvasnál szívesen, hiszen elsősorban mindezt értetek tesszük. 

   Rovataink és azok szerkesztői

Tánczos Erzsi – Hagyományőrzés

Magyar/ angol szakos tanár vagyok, drámapedagógiát is végeztem. Talán az utóbbi a szívem csücske, bár azt külön ritkán tanítjuk tantárgyként. Budapesten élek, ott tanultam, ott is tanítok egy állami iskolában. 3 fiúgyermeket nevelünk.Mindig is érdekeltek a hagyományok, a népmesék, legendák rendszere, gondolatvilága, mindenféle mitológia, így hát a magyar mitológiai is. Igyekszem ismerni a gyógynövényeket, népi praktikákat, és használom is ezeket a lehetőségeim szerint.
A Mesterségek Ünnepére Budapesten gyakorlatilag a kezdetek óta kijárok látogatóként ( mostanában már újságíróként) , és csodálom a portékákat, mesterségbemutatókat, sok mindent ki is próbálok. Idővel felmerült bennem, hogy a jeles napokat fel kellene dolgoznom olvasmányosan, érdekesen, személyes hangvétellel.
Arra gondoltam, hogy ez a tanításban is hasznomra lehet.A netfolk: népművészet, hagyományok blogot 2012. augusztus 20-án indítottam, jellemzően jeles napon, talán fordulóponton.Akkor már a tarsolyomban volt egy-két beszélgetés népművészekkel, népi iparművészekkel, mert igen érdekel az egyes alkotók életútja, motivációja, tapasztalata és persze az olyan szakmai trükkök, amiket akár én is fel tudok használni ( pl.: hogyan fújjuk ki a tojást, ha hímes tojást készítünk?)Néhány hónappal később hoztam létre a kapcsolódó facebook oldalt, a netfolkot. Itt a saját írásaim mellett hasonló témájú anyagok is szerepelnek.Érdekes, de nem volt központi kérdés számomra, hogy sokan olvassák-e a bejegyzéseimet, csak tettem, amit szívesen csinálok: írtam, csak írtam, írok most is szívesen …. Idővel csodálkoztam csak rá, hogy a netfolk köré gyűlt egy kör érdeklődőkből, követőkből. Nagy öröm, ha az írásaim másnak is tetszenek, hasznosak.
Volt már pár megható visszajelzés.Igen, bízom benne, hogy a riportokkal felhívom az olvasók figyelmét a művészekre, illetve az általuk művelt szakmára, tevékenységre. Szerencsére kapok is erre mutató visszajelzéseket.Közvetetten ezek a riportok valahol a közművelődést szolgálják, de konkrét haszna az egyes művészeknek, hogy egy-egy (újra) posztolt riport után többen keresik őket, vagy rajtam keresztül találnak meg alkotókat az olvasóim. Ez jó érzés, szívesen vagyok ilyen katalizátor.3 kölök mellett szabadidő... Szívesen vagyok a családommal, kirándulunk és hasonló közhelyes, de egyben nagyszerű dolgokat művelünk. Egyébként a netfolk „ működtetése” is a szabadidőmben történik, ( ebbe beleértem a kiállításokra, koncertekre és egyebekre járást, szakirodalom olvasását is), és kifejezetten élvezem.
Ilyen a netfolk facebook oldal, Tánczos Erzsébet facebook oldala - ezeken közvetlen kapcsolatba is tudunk kerülni, és persze olvassák a http://netfolk.blog.hu/ oldalamat.

Éléskamra – Bogos Zsuzsa

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.